לוגו מנע אש תעשיות בע׳׳מ

תוכנית בטיחות אש – נספח תיאור אמצעים לבטיחות אש ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500

כל מה שחשוב לדעת על תכנון תוכנית בטיחות אש לדרישות נספח תיאור אמצעים לבטיחות אש ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500
הוראת נציב 532 פרק 500
תקן 1596
תקן 1220 חלק 3

תוכנית בטיחות אש – נספח תיאור אמצעים לבטיחות אש ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500

כל מה שחשוב לדעת על תכנון תוכנית בטיחות אש לדרישות נספח תיאור אמצעים לבטיחות אש ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500
הוראת נציב 532 פרק 500
תקן 1596
תקן 1220 חלק 3

תוכנית בטיחות אש – נספח תיאור אמצעים לבטיחות אש ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500

כל מה שחשוב לדעת על תכנון תוכנית בטיחות אש לדרישות נספח תיאור אמצעים לבטיחות אש ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500
הוראת נציב 532 פרק 500
תקן 1596
תקן 1220 חלק 3

ליצירת קשר,
מלאו פרטים ונחזור אליכם.

מהי תוכנית בטיחות אש?

תוכנית בטיחות אש במבנה, היא למעשה נספח בטיחות אש המספק תיאור אמצעים לבטיחות אש במבנה, ובנוסף את הארכיטקטורה בו לצורך בטיחות אש, התוכנית מתייחסת לגורמים הבאים (ע”פ הוראת נציב 532):

  1. הערכת רמת הסיכון של המבנה וקביעת אספקת המים הדרושה לכיבוי שריפות, הכוללת התקנת מערכת ספרינקלרים, ברזים פנימיים (הידרנטיים) וברזי כיבוי חיצוניים.
  2. מתן דרכי גישה ואזורי היערכות לרכבי כיבוי והצלה.
  3. הערכת התפוסה של כל קומה.
  4. תכנון יציאות הכוללות את כל הרכיבים הדרושים וניתנות לפתיחה מכיוון המילוט ללא מפתח.
  5. חלוקת המבנה לחלקי אש (אגפי אש)
  6. הבטחת עמידות באש של חלקי מבנה ורכיביו שונים.
  7. סיווג חומרי בנייה וגימור לפי תגובותיהם במקרה של שריפה.
  8. הקמת הסדרי אספקת מים לכיבוי אש.
  9. ביצוע בקרת סידורי עשן בכל המבנה, לרבות פתחים קבועים ואוטומטיים ומפוחים לניהול עשן.
  10. מיקום והצבה של ציוד כיבוי אש, לרבות עמדות כיבוי, גלגילוני כיבוי ומטפים, שתבטיח כי כל אזור במבנה יהיה מכוסה היטב בציוד לשעת חירום.
  11. התקנת מערכות גילוי אש ועשן ע”פ תקן 1220 חלק 3, מערכות כיבוי אוטומטיות (ספרינקלרים ע”פ תקן 1596) ומערכות הודעה לשעת חירום באזורים ייעודיים במבנה בהתאם לתקנים.
  12. יותקנו שלטי הכוונה ותאורת חירום להנחיית הדיירים לכיוון יציאות במקרה של שריפה.
  13. לוח הבקרה של הכבאים ימוקם במתחם מרכזי ויכלול מפסק חשמל ראשי, מפסק הפעלת גנרטור חירום, מפסק למערכות בקרת עשן ולוחות בקרה למערכות גילוי וכיבוי אש, ומערכת שפועלת לכריזת חירום בעת סכנה.
  14. מיקום לוח החשמל המפעיל מערכות חירום, מערכות גז, מעליות כבאים ונושאי אלונקות מעליות יסומן בצורה ברורה.

מובילים את בטיחות האש בישראל עם שירות 360° בפריסה ארצית.

תקנים
0
צוותים
0
שנות ניסיון
0
מטרים בטוחים יותר
0

סיוע אקטיבי
מול הרשויות

מערכות איכות
שיוצרות פחות תקלות

איש קשר צמוד
לניהול שוטף

בטיחות אש
360°

בין לקוחותינו

ליצירת קשר,
מלאו פרטים ונחזור אליכם.

מדובר במסמך שנדרש להכין ולהגיש לרשות מכבי האש ולכל דורש, הנקרא גם “תוכנית בטיחות אש” או יש האומרים בשפה העממית “תוכנית כיבוי אש”.

כפי שנאמר, נספח זה הינו ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500, ומציג את האמצעים בטיחות האש הקיימים במבנה העסקי או הפרטי, ובנוסף, הוראות פעולה בזמן סכנה אפשרית המיועדת למאוכלסי המבנה ולכוחות הביטחון.

חברת מנע אש – מקצוענות בהפקת תוכניות בטיחות אש

חברת מנע אש בע׳׳מ מתופעלת ע׳׳י צוות מנוסה, בעל 20 שנות נסיון בתחום. חברתנו מספקת מענה מענה מלא ליצירת תוכנית בטיחות אש בישראל ע”פ הוראה 532 פרק 500. בחברה משתמשים ביכולות טכנולוגיות גבוהות במטרה לספק את הבטיחות המקסימלית, ואנשי מקצוע מנוסים ומקצועיים כדיי לספק תוכניות בטיחות אש איכותיות ומיטביות. אנו פועלים בסנכרון מלא, ע׳׳פ לדרישות מכון התקנים, ורשות הכבאות

חברתנו מחוייבת ברמת האתיקה, ברמת המקצוענות והצלת חיי האדם, לנשוא באחריות ולפעול במקצועיות ואמינות כערכים עליונים.

ליצירת קשר,
מלאו פרטים ונחזור אליכם.

המסמך כולל בדרך כלל מידע על המערכות הבאות: מערכות כיבוי אש, מערכות גילוי עשן, מערכות כיבוי במנדפים, מטפי כיבוי אש, וציוד כיבוי אש נוסף. בנוסף, הנספח עוסק בארכיטקטורת המבנה, דרכי הפינוי שבו בעת הסכנה, והחומרים ממנו עשוי המבנה, מרכיביו, ועמידותיהם בעת סכנה מסוג שריפה, כך שמדובר בנספח חשוב ביותר, מעבר לתוקפו החוקי.

הדרישות להגשת הנספח נקבעות על ידי רשות הכבאות וההצלה ונקבעות על פי אופי ויעוד המבנה. חיוני להקפיד על הגשת הנספח בהתאם להנחיות כדי למנוע כל מפגע בטיחותי אפשרי ולהבטיח את שלומם של דיירי הבניין.

האם תוכנית בטיחות אש היא דבר נדרש כדיי לקבל אישור כיבוי אש מרשות הכבאות או רשיון עסק?

כן, קבלת אישור כיבוי אש מרשות הכבאות למבנים עסקיים, לרבות רשיון עסק, אכן מחייבת בתכנית בטיחות אש מקיפה העומדת בכל הדרישות הנדרשות.

התכנית מבוססת על המבנה הארכיטקטורי של המבנה, וכוללת התקנת מערכות בטיחות אש וציוד כיבוי שונים כגון ספרינקלרים, משאבות כיבוי אש, מערכות גילוי עשן, מטפים, מנדפים ועוד. ראוי לציין שלכל עסק דרישות ייחודיות הנובעות מאופי המבנה או העסק ולכן מומלץ מאוד להתייעץ עם מומחי בטיחות אש (כמו חברתנו), קיום תכנית בטיחות אש יסודית ומקיפה היא תנאי בסיסי לקבלת היתר בנייה או רישיון עסק, וחיונית כדי להימנע ממצבים בהם חוסר ידע או יכולת לעמוד בדרישות ובתקנות עלול להזיק. חברת מנע אש מציעה לכם לערוך תוכנית בטיחות אש מא’ ועד ת’ עם גורם מקצועי המוסמך לכך, להגישה לרשויות בהקדם, וחשוב אף יותר – לתדרך את העובדים/מאוכלסי המבנה אודות תוכנית זו ודרכי הפעולה שהיא כוללת בשעת הסכנה.

מהי הוראה 532 פרק 500 בהקשר של תוכנית בטיחות אש?

הוראה 532 בפרק 500 היא הנחיה שניתנה על ידי נציב הכבאות וההצלה וממשלת ישראל, המתארת ​​את השלבים הדרושים להגשת הנספח “נספח בטיחות אש – תיאור אמצעים לבטיחות אש”. שהוא הלכה למעשה התוכנית המדוברת לבטיחות אש.

הנספח נדרש להכיל מידע רלוונטי על אמצעי בטיחות האש הנמצאים במבנה, על תקינותם, תחזוקתם ופועלם בזמן סכנה וכלל. כיוצא בכך, בנספח ידובר על מערכות כיבוי אש כגון ספרינקלרים, מערכות גילוי עשן, מנדפים, מטפי כיבוי אש, ארונות כיבוי אש (ארונות ע”פ תקן ישראלי 2206) מערכות שחרור עשן, מאגרי מים ופרטים רלוונטיים נוספים, בהתאם לדרישות המבנה.

מי האחראי להגשת תוכנית בטיחות אש לרשויות?

בעל המבנה הוא האחראי, ועליו האחריות להשתמש בגורם המקצועי כדיי להפיק תוכנית בטיחות אש כדלקמן, ע”פ הוראת נציב 532 פרק 500:

האחריות להכנת תכנית בטיחות אש לבניין חלה על בעל המבנה. לאחר אישור התוכנית, מחובתו של הבעלים להוציאה לפועל ולהכשיר את כל אנשי הצוות לתפקידם במקרה חירום. בנוסף, על הבעלים לוודא שכל המבקרים והצוות מכירים את פרוטוקולי בטיחות האש ויודעים מה לעשות במקרה של שריפה.

ע”י מי מתבצעת תוכנית בטיחות אש בפועל?

תוכנית בטיחות אש תתבצע ע”י יועץ בטיחות אש המוסמך לכך, או חברת בטיחות אש הנמצאת כמעבדה מוסמכת לביצוע התוכנית, המחזיקה בהיתר לכך מהגורמים הרלוונטיים.

ליצירת קשר,
מלאו פרטים ונחזור אליכם.

חשיבות הגשת תוכנית בטיחות אש לרשות הכבאות – תפעול המבנה בזמן סכנה.

תוכנית בטיחות אש, נועדה בין היתר בכדיי לאפשר לממונה על המבנה ולרשות הכבאות המקומית להכיר את האופן בו מתוכנן המבנה מבחינה ארכיטקטורית ובטיחותית, ובכך, במקרה של שריפה (חלילה וחס), תהיה לבעל המבנה ועובדיו/מאוכלסיו, ולגורמים המקצועיים את היכולת להבין את המבנה טוב יותר על מנת לדעת איך לפעול בשעת סכנה זו ולתפעל אותו בצורה יעילה ומיטבית, לדוגמה: שימוש במטפים וזרנוקי כיבוי אש בזמן אמת, התפנות מהמבנה בדרכים המיטביות ועוד.

האם הגשת תוכנית בטיחות אש היא פרט נחוץ לחתימה על טופס 4?

כן, תוכנית בטיחות אש היא דבר נחוץ לקבלת טופס 4. טופס 4 הוא אישור של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה שהבניין בטוח ומתאים למגורים, אחד מהאישורים הנדרשים לקבלת טופס 4 הוא אישור מכבי אש על עמידת המבנה בתקני האש, וכיוצא בכך, עמידה בהוראת נציב 532 פרק 500, המורה על קיום תוכנית בטיחות אש במבנה אשר תבטיח את נהלי הבטיחות שלו בזמן שריפה, ואת הימצאותם של כל המערכות והציוד הרלוונטיים לגילוי אש, כיבוי אש, ופינוי והזעקת הגורמים הרלוונטיים.

כל הנושאים

ליצירת קשר,
מלאו פרטים ונחזור אליכם.

קבלו שיחת ייעוץ ללא עלות:

יצירת קשר

לוגו מנע אש תעשיות בע׳׳מ

הודעה חשובה:

  • שירות ותמיכה בנושא זה הינו ללקוחות קיימים בלבד.
  • במצב חירום כגון שריפה, התקשרו לטלפון 102.

שלכם, מנע אש - שירות אישי ברגעים החשובים.